Muisteluita

Muistoja olen kirjoitellut. Kirjaksi asti niitä aion. Pääasiallisesti olen sukeltanut 1940-1950 muistoihin. Muistot ruokkivat muistoja, sen olen todennut.

Nyt välillä kirjoitin riemuylioppilasjuhlan innoittamana päiväkirjani muutamia merkintöjä viimeiseltä kouluvuodelta. Artikkeli löytyy kategoriasta muisteluita.

Kahlaan nyt 1960-luvun päiväkirjoja. Puhtaaksikirjoitan. Mainiota materiaalia muistojen palauttamiseksi.

Päivitys 9.2.2020 ”Sairaalan iloiset lapset – talkkarin tytön tarinoita 1945-1959” on ilmestynyt omakustanteena. ”Likat liikkeellä – nuoruusantologia” sisältää minunkin nuoruusmuistojani. Nyt olen uponnut isäni esivanhempien elämään sekoittaen faktaa ja fiktiota, vaikka tarkoitukseni oli kirjoittaa isästä.

2 vastausta artikkeliin “Muisteluita”

 1. Hei Pike, Mikä sen sun kirjan nimi on että löytäisin sen!
  Elämäni on aika raiteillaan taas monen vuoden huonomman ajan jälkeen. Imatra maistuu tutulta ja lohduttavan läheiseltä, niin että tänne taidan jäädä. Parhaat ystäväni niin Suomessa kuin Ranskassa ovat siirtyneet pilviin ja jäljellä olevat asuvat kaukana. No, koira ja pensselit pitää virkeänä. Tämä corona aika on ollut siunaus. On ollut aikaa lukea kaikki kirjoittamani ja saamani kirjeet ja järjestää kansiot nuoruudesta siihen asti, kun kirjeitten tulo loppui tietokoneviestien vallattua ihmisten mielen. Kuinka surullista, että enää ei jää kirjoitettuja elämänkuvauksia tuleville polville.
  Joku koulukaveri kyseli tietojani viime vuonna, kukahan hän on, ei selvinnyt etunimestä.
  Terveiset imatralta Tuppura

  Tykkää

  1. Moi Tuppura, kiva kuulla sinusta ja että elämäsi on raiteillaan. Korona jotenkin laittaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja tärkeysjärjestykseenkin. On mukava tehdä asioita, joille ei tavallisessa arjessa ole aikaa niinkuin sinun kirjeiden järjestäminen. Minä olen kuunnellut intohimoisesti äänikirjoja, jotka eivät tähän saakka olleet kiinnostaneet.
   PerttiH on Hämäläinen. Hän asuu nykyisin Vuoksenniskalla. Minulla on hänen puh.numeronsa. En sitä tänne kirjoita kyitenkaan.
   Olen julkaissut kolme kirjaa, joista ainakin yksi on Imatran kirjastossa, nimittäin ”Sairaalan iloiset lapset – talkkarin tytön tarinoita vv. 1945-1959”. Imatran kirjastossa on myös ”Likat liikkeellä, nuoruusantologia”, jossa olen yhtenä kirjoittajana.
   Terveisin Pike

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s