Frankie and Johnny kuun valossa

Sänky on keskeisenä elementtinä ihmissuhdedraamassa, jonka kävin eilen Maikin kanssa katsomassa Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä.

Oli virkistävää katsoa välillä näytelmä, joka tapahtui sisäisesti ja syvällisesti kahden ihmisen välillä. Jokaisen repliikin sävy oli harkittu, osui kohteeseensa ja kuljetti tarinaa eteenpäin. Näytelmän oli ohjannut Hilkka-Liisa Iivanainen. Loistavat näyttelijät Eeva Hakulinen ja Esa Latva-Äijö pitivät katsojan otteessaan.

Tarina tapahtui viikonlopun aikana pienessä huoneistossa ehkä New Yorkissa 1980-luvun loppupuolella.

Ensimmäinen näytös sai minut melkein raivon valtaan, ilmeisesti eläydyin liikaa. Kiihkeän rakastelun jälkeisenä aamuna mies tunki jatkuvasti naisen iholle. Nainen yritti häätää miestä läheltään ja asunnostaan, mutta tämä vakuutti ikuista rakkauttaan ja naisen ihanuutta eikä suostunut lähtemään. Kohokohtia olivat kiroilutappelu ja naisen pukeutuminen ulkovaatteisiin näytöksen lopussa: hän lähtisi ulos omasta asunnostaan, mutta siitäkään ei sitten tullut mitään, hän hyppäsi takaisin sänkyyn. Väliaikaan mennessä olin täysin kyllästynyt siihen jankkaamiseen, koska en nähnyt tarinan etenevän. Ehkä olin liian hätäinen. En voinut esittää ihailevia lausuntoja kuten Maikki ja hänen siskonsa. Odotin toista näytöstä.

Seuraavan yön aikana auringonnousuun mennessä ihmiskohtalot tulivat eteemme kaikessa karuudessaan, ja tarina sai sen syvän merkityksen, joka sille kuului.

Täpötäyden katsomon suosionosoitukset jatkuivat ja jatkuivat.

Frankie & Johnny elokuvassa vuodelta 1991 pääosissa esiintyvät Michelle Pfeiffer ja Al Pacino.

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s