Elokuvissa

Perjantaina ”Suon villi laulu” (Where the crawdads sing) oli ensi-illassa elokuvateattereissa Tampereella. Niagaran esitysajat olivat ystävälleni ja minulle liian varhaiset. Valitsimme Finnkinon Plevnan.

Elokuvan tarina perustui Delia Owensin mainioon samannimiseen kirjaan. Me molemmat olimme tunteilleet kirjan parissa, kumpikin omalla tavallaan: ystäväni lukemalla, minä kuuntelemalla äänikirjan.

Kokemuksen perusteella tiesimme, että kirjojen ja elokuvien maailmat harvoin kertovat saman tarinan. Kirjan maailma oli lumonnut meidät molemmat, kumpikin oli päättänyt antaa leffalle mahdollisuuden lumota omalla tavallaan. Kirjoitan omasta kokemuksestani.

Elokuvan alku oli kuin vaaleanpunainen karkki, merkityksetöntä höttöä. Näyttelijät täydellisen kauniita ja komeita. Olinko tullut katsomaan eroottista rakkauselokuvaa? Kaipasin tarinaa ja jännitettä. Tätä en menisi vapaaehtoisesti katsomaan, jos etukäteen tietäisin. Siinä kuitenkin istuin, leffa-ateria sylissäni.

Alun pettymyksen jälkeen tunnelma muuttui ja tarina alkoi. Keskiössä olivat edelleen rakkaus ja intohimo.

Vähän kursorisesti käsiteltiin joitakin asioita, hypättiin äkkiä aikakaudesta toiseen, kun taas murhaoikeudenkäyntiin panostettiin paljon aikaa, eipä silti puolustajaa esittänyt näyttelijä oli äärimmäisen hyvä. Muutenkin näyttelijätyö oli erinomaista. Ehkä ei kuitenkaan Oscar-palkinnon veroista.

En voi olla vertaamatta elokuvaa kirjaan. Kirjan tunnelma oli niin kiehtova ja kuvaus niin kaunista, että leffa jäi kauas sen luomasta maailmasta. Henkilötkään eivät olleet sellaisia millaisen kuvan olin heistä luonut. Ehkä lähimmäs mielikuvaani pääsi murhattu nuorukainen, hän oli niin inhoittava kuin olin kuvitellutkin.

Olimme ystäväni kanssa katsoneet Elvis-leffan ja se voitti kyllä vertailussamme tämän.

Hymyilimme, kun huomasimme kukkapurkkiin tökätyn sulan, kun kävelimme pois alueelta.

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s