Kohti romaania

Keskityin isäni tarinaan kuten edellisessä kirjapostauksessani kirjoitin. Faktaa ja fiktiota somassa sovussa omasta mielestäni.

Mutta. Ei siitä tullut kuitenkaan sellaista elämäntarinaa, että voisin painattaa sitä myyntiin. Se ei mennyt läpi veljeni kritiikistä, hän ei hyväksynyt tällaista satukirjaa julkisesti jaettavaksi, vaikka tapahtumista on yli 60 vuotta. Lisäsin valokuvatkin. Käsikirjoitus näyttää hyvältä koneellani.

Ei se sinänsä haittaa, etten voi painattaa kaunista kirjaa kuin meille kolmelle eläkeläiselle. Aloinkin jo työstää tarinasta romaania julkisempaan käyttöön.

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

4 vastausta artikkeliin “Kohti romaania”

 1. Olet ollut taas ahkera, kun tekeleesi on valmistunut, vaikkakin toistaiseksi pöytälaatikkoon. Tai Sukutarinoihin? Minkälainen on oma kritiikkisi työstäsi? Minä olen sellaisessa vaiheessa, että ”ei tästä mitään tule”, koen tekstini huonoksi ja huomaan paljon korjattavaa. Sen huomaa vasta, kun on printannut sivuja. Olen nyt vaikeuksissa kuinka siirryn kertomaan omista muistoistani, kun tekstin alkuosa ”fiktiivistä faktaa” on ennen syntymääni ja olen käyttänyt alussa tekstin lomassa vielä takaumiakin. Kävin välillä lapioimassa lunta takapihalta, jaksan istua koneella peremmin. (Luitko Jussi Särkelän fb koronatarinan, vaikutti olleen lähellä lopullista rajaa…)

  Tykkää

  1. Ihan kirjaksi sen valmistan. Puuttuu enää epilogi. Kannetkin olen jo suunnitellut koneella. Materiaali odottaa painoon lähettämistä. Helpottaa, kun kiire loppui. Itse keksitty kiire…
   Tositapahtumiin perustuva fiktiivinen tarina. Tällaisena hyvä.
   Kirjoittamisen prosessi on pitkä ja monimutkainen. Alhosta toiseen, välillä onnistumisia. Jospa ensin vain kirjoittaisit koko tarinan ja sitten miettisit rakennetta. Vai olisiko parempi suunnitella rakenne ja kirjoittaa siihen…. Valmista ei kerralla saa teki niin tai näin.
   En lukenut Särkelää. Emme taida olla kavereita. Täytyypä tutkia.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s