Viimeiset ateriat

Ihanat päivät maapallon toisella puolella Australian Adelaidessa lähestyvät loppuaan. Matkalaukut ovat valmiina lähtöön. Olemmeko me?

Viimeisenä päivänä emme ennätä/halua tehdä ruokaa. Pojat hakevat alakerran japanilais-korealaisesta Maru-ravintolasta susheja. Minäkin saan maistaa. (heidän Facebook-sivuunsa pääsee Googlesta: Maru, Henley beach). Kerran aikaisemmin olen syönyt muutaman sushipalasen Sotilaankadun City-Marketista Tampereella. Nämä sushit ovat pötköjä. Niitä on kahdenlaisia: lohi- ja tonnikalatäytteellä. Minä maistan jälkimmäistä. Se vie kielen mennessään. Leväkerros on ohuen ohut, tiukka riisikerros on maukasta ja pehmeää, keskimmäinen kerros on tonnikalaa. Päätämme Piritan kanssa kokeilla joskus sushien valmistusta.

Tuollaisia herkkuja on alakerrassa, ja me olemme tehneet suomalaisia ruokia kolmen viikon ajan. Paitsi sen kerran, kun olemme tilanneet pitsat. Mm. makaronilaatikkoa, perunaa ja kastiketta, pastaa ja kastiketta, pinaattikeittoa ja munia. Pinaattikeitto on ollut äärimmäisen herkullista tuoreista pinaateista, joita on alakerran kaupassa (linkki) myytävänä sekä pusseissa että irtomyynnissä. Olemme ostaneet kaksi kertaa jälkiruoaksi neljän litran jäätelöpurkin. Ei tahdo kahdeksi illaksi sellainen riittää.

Tilaamme aikuisten lähtöaterian läheisestä thai-ravintolasta (linkki). Jokainen meistä neljästä valitsee listalta mieleisensä ruoan. Asetamme pakkaukset yhteiseen pöytään, ja jokainen syö jokaista annosta. Maistelemme Piritan kanssa ensimmäistä kertaa simpukoita, mustekaloja ja isoja katkarapuja. Ne ovat hyviä, voisin kokeilla toisenkin kerran. Muutenkin kaikki thai ruoat ovat todella ihania, hyvin maustettuja ja maukkaita. Ja jälleen viimeisenä iltana tämä herkuttelu. Olemme kyllä säästäneet ruokakustannuksissa, kun olemme valmistaneet ruoat itse. Mutta olisihan sitä joskus voinut ravintolassakin syödä. Etenkin tuollaisessa, jolla on pitkät perinteet.

Neljä erilaista pakkausta + riisit.
Nurmikko on tuuleton paikka paistatella auringossa.
Tuolla ylimmässä kerroksessa asustelimme ja sieltä oli tällaiset näköalat:

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s