Viimeinen ostosreissu

Periaatteessa Australiaan lähtiessä ei tarvitse vaihtaa valuuttaa. Kuten poikani jo etukäteen vakuutti, niin siellä voi maksaa kortilla ja myös lähimaksu toimii. Automaatista saa paikallista rahaa halutessaan. Minulle, vanhanaikaiselle matkustajalle, on tärkeää vaihtaa matkavaluuttaa. Ostin Australian dollareita ja Qatarin rialeja. Käyttämättä jääneet dollarit saisi vaihtaa Forexissa euroiksi, mutta rialeja ei vaihdettaisi.

Dollareista oli hyötyä, sillä busseissa kävi vain käteinen. Keräsin nipun kaksikymppisiä matkojamme varten maksamalla kaupoissa isommilla seteleillä. Viimeisenä perjantaina menimme bussilla West Lakes– ostoskeskukseen (linkki) tuhlaamaan viimeiset dollarini.

Westfield West Lakes ostoskeskus.

Annoin pojille kaksikymppiset, että saavat ostaa mitä haluavat. Pessi laittoi omansa uusien kenkien osamaksuksi. Severi taisi ostaa tuliaisia kavereille. Itselläni oli enemmän rahaa. Ostin kortteja, tuliaisia, matkamuistoja ja uuden käsilaukun. Se, että tavarat ovat edullisempia kuin Suomessa, johtuu pienemmästä verotuksesta.

On pojilla ostoskasseja

Peetu oli koko matkan ajan etsinyt itselleen sopivia kenkiä. Mitkään eivät tyydyttäneet häntä, niinpä Pirita päätti mennä pojan kanssa Adelaiden keskustaan hakemaan ne ensimmäiset, jotka poika oli nähnyt. Pessi, Severi ja minä jäimme bussista Henley Beachilla ja he jatkoivat keskustaan samalla bussimaksulla.

Söimme Ostarilla. Minun annokseni oli kreikkalainen salaatti.
Opastuskylttejä näkee kaikkialla. Tämä oli vastapäätäni ostoskeskuksen vessan ovessa, kun istuin pytyllä. Tien reunassa on sellaisiakin kylttejä, että varokaa vanhuksia.

Oli viimeinen iltamme. Huomenna lähtisimme pois. Pirita oli pessyt pyykkiä monta koneellista, ja matkalaukkujakin seisoi jo pakattuina eteisessä. Minä olin jättänyt pakkaamisen ja jälkien siivoamisen lauantaiksi. Tein kuitenkin meidän kaikkien Check-Inin tietokoneella. Sekin meinasi epäonnistua, kun nettiyhteys katkesi kesken toimenpiteen. Loppuilta menikin sitten Suomen Korona –tilanteen selvittämiseen. Etsimme Netistä tietoa, saisiko Pirita palkkaa tai jotain muuta rahaa sen kahden viikon aikana, jolloin oli suositeltavaa olla kotona matkan jälkeen. Emme löytäneet mistään sellaista pykälää, joka edellyttäisi palkan maksua, JOS/KUN hän jäisi kotiin. Palkatonta lomaa pitäisi ottaa tai käyttää kesälomapäiviä… huhhuh pojatkaan eivät saisi mennä kouluun matkan jälkeen. Eli opetustaistelu jatkuisi…

Emme vielä aavistaneet, millaiset päätökset tulisivat maanantaina koskettamaan meitä kaikkia.

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s