Selfietikku ja otsalamppu

Matkakäsityö

Tällaisia pyörylöitä ajattelin virkata aikani kuluksi lentokoneessa. Otsalampun ostin nähdäkseni tehdä näitä. Lankojen tähteet uppoavat somasti pikkutöihin. Tavoitemäärä on vähän alle 200, niin että näperreltävä ei lopu kesken. Nämä tulevat keskustakukiksi isoäidin neliöihin, joista rakentelen peiton Suomeen palattuani. Olen tehnyt aikaisemmin kaksi suuritöistä Mandala Madness sängynpeittoa. Nyt on ihana aloittaa pitkästä aikaa tällainen isompi projekti.

Matkaliput paikka- ja ruokavarauksineen, passit ja viisumit ovat valmiina. Tytär haki maistraatista todistuksen, että hän on kahden lapsensa yksinhuoltaja. Kolmas lapsi tarvitsee toisen yhteishuoltajuusvanhemman todistuksen siitä, että on hänen lupansa viedä lapsi maasta. Tytär sanoi eilen illalla, että voisinko kääntää sellaisen englanniksi. Vähän pähkäiltiin, mitähän siinä pitää olla, mutta ei sen tarkemmin kummallakaan ollut tietoa. Helppo nakki, ajattelin. Kirjoittelen vaan Permission… jne. Kuinka tulikin mieleeni tutkia asiaa Netistä.. ehkä siinä on jotain määrämuotoja, ajattelin. Ensin luin Ulkoministeriön sivuja ja sain selville, että maakohtaisesti ja lentoyhtiökohtaisesti on erilaisia vaatimuksia. Ei se ollutkaan niin yksinkertaista kuin luulin. Katselin Australian sivuja, katselin Qatarin sivuja… Lopulta törmäsin tosi pätevän näköiseen englanninkielisen lomakkeeseen ja tein itse Consent Letterin, jossa on löytämäni lomakkeen tiedot. JOS tuollaista todistusta kysytään, niin toivottavasti tämä Consent Letter pätee eikä sen kolmannen lapsen matka katkea johonkin tarkastuspisteeseen. Huhhuh, pieni jännitysmomentti saatiin tästäkin.

Sidney kahvia

Facebookin puolella syntyi keskustelua kahvista. Suhtauduin epäilevästi ja ajattelin jopa viedä omat kahvit mukana. Rakas ystäväni Espoosta kommentoi, että maassa maan tavalla, etenkin ruokien ja juomien suhteen. Minäpä kävin ostamassa varmuuden vuoksi australialaista paahtoa.

Ja hei! Tämä on hyvää! Vaikka tämä on Pauligin kahvia, niin pakko on uskoa, että Australiassakin saa mainiota kahvia.

Valokuvahommat ovat olleet minulle aina tärkeitä. Selfietikku, johon voi kiinnittää älypuhelimen, on kiinnostanut viime kesästä saakka, kun näin sellaisen yhdellä kaverillani. Kävin ostamassa samanlaisen, se maksoi alle seitsemän euroa. Selfietikun kanssa saa mukavia ryhmäkuvia, kun käsivarren mitta ei riitä. Olen kuitenkin päättänyt ottaa mukaani myös perinteisen kameran, siinä on paremmat säätömahdollisuudet ja vaihdettavat objektiivit.

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s