Monster’s Ball

Uusia Oscareita odotellessa katsoin yllämainitun elokuvan televisiosta perjantaina. Halle Berry oli ensimmäinen tummaihoinen, joka pokkasi Oscarin tämän teoksen naispääosasta vuonna 2001. Mieleni ei pääse irti tästä katsomiskokemuksesta. Pelkään, etten pysty kirjoittamaan syvällistä kokemustani auki.

Billy Bob Thornton miespääosassa oli myös hyytävän hyvä. Näiden kahden keskinäinen kemia oli katsojallekin pakahduttavaa. Usein elokuvien katselu kohdaltani loppuu rakastelukohtauksiin. Tässä filmissä se oli niin hyvin motivoitua eikä alleviivattua, että sitä sieti katsoa. Ehkä olen aikaisemman katseluni lopettanut juuri tuohon, koska jollain tasolla muistan katsoneeni tätä aikaisemminkin. Äiti ja poika ovat painuneet muistiini ja jatko oli tuntemattomampaa. Muisti tekee kyllä kepposiaankin.

Parhaat elokuvakokemukset tulevat valkokankaalta katsomon pimeydessä. Nyt sain voimakkaan kokemuksen omalla sohvallani, kun kukaan ja mikään ei häirinnyt katsomista. Viimeinen kohtaus oli äärimmäisen riipaiseva. Kaksi oman kestämättömän surullisen kohtalonsa kokeneet istuvat portailla hiljaisina. Eletyt elämät ovat läsnä tuossa hetkessä. Loppu jää avoimeksi. Tästä hetkestä tarina voi mennä kahteen suuntaan. Ratkaisu jää katsojalle.


Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

2 vastausta artikkeliin “Monster’s Ball”

 1. Hämmästelin itsekseni, kuinka hyvin tämä elokuva sopi tv-katsottavaksi. Yleensä käy päinvastoin, kun tarina ei taivu pieneen screeniin. Nyt taipui ja jopa intensifioitui.
  Tuttu elokuva vuosien takaa, muttei niin tuttu että olisin osannut ennakoida tulevan. Tähän ei ole aika purrut – valitettavasti – koska rotujen väliset ristiriidat eivät ole hävinneet minnekään.
  Huomasitko, että itsemurhan tehnyt poika oli Brokeback Mountainin toinen pääosan esittäjä, nimi ei nyt tule mieleen? Sääli, että hänen elämänsä loppui alle 30-vuotiaana. Mitä olisikaan ehtinyt tehdä, jos.
  Monster’s Ball on upea, monisäikeinen ja niin kauniisti toteutettu elokuva!

  Liked by 1 henkilö

  1. Tunnistin tutun näyttelijän, mutta en edes elokuvaa missä olin nähnyt. Hän oli Heath Ledger.
   Mukava kuulla, että sinullakin oli sama kokemus leffan sopivuudesta tv-ruutuun. ja että pidit myös. Se on laatuelokuva ehdottomasti parhaimmistoa.
   Eilen tallensin vielä kaksi Oscar elokuvaa. Saa nähdä, milloin ennätän katsoa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s