Joulu tulla jollottaa

SONY DSC

Olen työstänyt uutta kirjaani lokakuusta alkaen hyvin intensiivisesti. Rakastan viettää kaamosta tällaisissa merkeissä. Lähestyvä joulu on saanut viimeinkin vedettyä minut hetkeksi pois tuosta varsinaisesta tehtävästäni. Huomaan, että tekeekin hyvää pitää välillä taukoa sukuhistoriasta. Sukulaiset ovat alkaneet elää unissani… he eivät halua tulla unohdetuiksi..

Minä halusin unohtaa joulun, olla viettämättä sitä. Luulin, että en kerkiä, kun on niin kiire noiden kuolleiden sukulaisten kanssa. Korttien lähetyksestä tämä alkoi. Olin päättänyt olla lähettämättä kortteja. Sitten muistin, kuinka harmittaa, kun tulee kortteja sellaisilta, joille ei ole itse lähettänyt. Juoksin postiin viho viimeisenä punaisen korttikuoren lähettämishetkenä niitä muutamia pakollisia korttejani viemään. Syöksyin kauppoihin lahjaostoksille, vaikka ei pitänyt. Sukkia olen koko syksyn neulonut ihan huvikseni, ajatellut, että niistä riittäisi jouluksi jokaiselle. Lastenlasten lahjalistoilla ei ollut sukkia ja jouduin jonkunlaiseen paniikkiin.

Suurimmat ja tärkeimmät juhlatunnelman tuojat minulle ovat olleet ruokien ja leipomusten puuhaaminen sekä huushollin siivous ja koristelu. Yleensä olen alkanut touhuta viimeistään itsenäisyyspäivänä. Nyt siis en. Siivouksen ja etenkin koristelun päätin jättää suosiolla väliin tänä vuonna. Ehkä imuria pitää taluttaa joku päivä. Onhan tässä vielä aikaa.

Olen keskellä joulutohinaa, joutoaikana viimeistelen niitä sukkia. Viikossa kerkiää ihan hyvin tehdä joulun, kun keskittyy olennaiseen. Keittiön pöytä on raivattava tostaiksi, kun tulee sukulaisia jouluaterialle.

Talo elää tavallaan vieraat tulee ajallaan. Hyviä jouluvalmisteluja sinulle lukijani!

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

10 vastausta artikkeliin “Joulu tulla jollottaa”

 1. Olin ehtinyt jo toisen kerran säikähtää perusteellisesti, kun Sinua ei näkynyt, ei kuulunut !
  Ilmestyit taas takaisin, hyvä niin.
  Tässä kiiruhdan nyt hetimmiten toivottamaan sinulle oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua ja vuoden loppuaikaa kaiken kaikkiaan ! Minäkään en erityisemmin vietä Joulua varten vasiten, en ruoan, enkä muun suhteen. Luen vuoden loppupäivät, näytän sentään pääsevän ( tahdin hieman tihennyttyä ) jopa 97 – 98 kirjaan tänä vuonna, ehkä jopa sataankin ! Kolmen viimeisimmän vuoden lukemieni kirjojen yhteismäärä noussee siis kolmeensataan ( 300 ), ehkä pari , kolme ylikin sen. Ja sivujen yhteismäärä noussee ainakin noin 105.000 sivuun. Vuosien 2015 – 2018 lukemieni kirjojen määrä tulee olemaan 364 – 367 kirjaa neljässä vuodessa, yhteinen sivumäärä lähes 128.000 sivua ! Hyvä niin; terveyteni on ollut todella koet-
  teilla tänä vuonna viimeisimmät kuusi kuukautta yhtä mittaa, lukeminen ”on pitänyt hengissä”, onneksi. Nyt sitten lukemaan tämän vuoden 93. kirjaani, Klingeä taas, uutta ja entistä uudelleen !

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos toivotuksista ja kaikkea hyvää sinullekin sekä loppuvuoteen, uuteen vuoteen että joulun aikaan kaikin tavoin. Olen juuri tehnyt loppurutistuksen joulun suhteen, vähän siivonnut yms. koristeita en vieläkään laittanut. Enkelikellon otin esiin, en osannut sitä koota. Mies on varmaankin tuonut sen kirpputorilta ja näyttää siltä, että osat ovat ehkä kahdesta eri kellosta.
   Lukeminen kannattaa, niinhän sitä sanotaan. On minullakin aina muutama kirja menossa, nyt mm. Tuntematon Sotilas odottaa aloittamista. En ole lukenut sitä aikaisemmin.
   Sinulla on poikkeuksellisen ahkera lukutahti. Hurjat sivumäärät vuosittain.
   Saatko kirjoja joululahjaksi?
   Terveisin Pirjo

   Tykkää

 2. Aiot ilmeisesti lukea Tuntemattomasta sen riisutun ( osittain siis ”sensuroidun” ) version. Luepa myös se alkuperäinen ”Sotaromaani”, jos kiinnostaa. Ostin itselleni tuon jälkimmäisen
  mainitun erään kirjakerhon kautta aikoinaan.
  Vuosiin en ole saanut kirjoja joululahjaksi, viimeksi taisi olla jouluna 2014, jolloin sain Siina –
  kumppaniltani Laila Hirvisaaren Imatra – sarjan viimeisen, viidennen osa, jota minulla ei ollut.
  Ostan kirjani itse, yleensä alennus – tai tarjousmyynnistä. Koululaisena ja vuosikymmeniä myöhemmin edelleen sain joululahjaksi ennen muuta kirjoja, kirjoja … Miksi niin ei ole ollut
  tällä vuosisadalla enää, on tässä liian pitkä juttu selvitettäväksi. Asiaan on painavat syynsä ( ja esteensä ).

  Tykkää

  1. Aivan oikein. Tuntemattomani on se riisuttu versio. En ole vielä aloittanut sitä, tässä on ollut muita kirjoja luettavana. Viime yönä nousin ylös lukemaan yhden kirjan loppuun, kun unet loppuivat kesken. Aika useat kirjani ovat kirjoittajakavereitteni tuotoksia. Vielä pitää lopettaa ”Ollaanko me muka vanhoja” -kirja, joka on myös tutun kirjoittama ennenkuin tartun Tuntemattomaan.
   Imatra-sarjan luin minäkin Hirvisaarelta, taitaa löytyä joitakin siitä sarjasta omasta hyllystänikin.
   Hyvää loppuvuotta.

   Tykkää

 3. Tämän vuoden 80. kirjani ( marraskuussa lukemani) oli Kristiina Harjulan ”Ollaanko me jo vanhoja ? Suurten ikäluokkien matkassa”, aivan tuore kirja. Ethän vain tuota kirjaa tarkoita ?

  Tykkää

 4. Melko mielenkiintoinen haastatteluteoshan se on. Kuka mahtaa olla se tuttusi, Kristiina Harjulako, millä tavoin, kiinnostaa ?

  Tykkää

  1. Kristiina kävi joskus tanssitunneillani opistossa. Hänen tyttärensä ja minun poikani seurustelivat ja asuivat yhdessäkin. Olimme siis anoppeja tälle parille. Heidän tiensä kyllä erosivat. Emme ihan kavereita ole mutta tuttuja kuitenkin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s