Sisäänpäin

Joskus kymmeniä vuosia sitten eräs ystäväpsykologi teki minulle testin. Siitä ilmeni jännällä tavalla, että olen introvertti ja ekstrovertti. Tähän mennessä elämässäni en ole kohdannut omaa sisäänpäin kääntyneisyyttäni. Ennenkuin nyt. Ehkä pieninä vilauksina sellaisina hetkinä, kun olen ollut yksin mökillä.

Nyt kun olen jättäytynyt kotiin tämän kiputilani kanssa, huomaan, että yksinolo on monta vertaa luovempi tila kuin jatkuva ihmisten kanssa tekemisissä oleminen. Joka aamu herään eloisana ja uteliaana päivään. Edellyttäen, ettei romuna oleva lonkkani vie huomiotani kipuun. En avaa radiota enkä televisiota. Minulle ei tule päivän lehtiä.

Joskus aikanaan tein paljon käsitöitä. Ompelin, kudoin, virkkasin, neuloin, askartelin monenmoista. Kun se aika meni ohi, en kuitenkaan hävittänyt tarvikkeita ja laitteita enkä edes käsityölehtiä. Nyt olen löytänyt uudelleen sen puolen itsestäni. Käsityöt. Tänä aamun pilvisenä hetkenä mietin, että juuri kun olen tämän kahvikupillisen nauttinut, istun nahkanojatuoliini virkkuun pariin. En Mandalan, koska se on valmis. Vaan itse kehittelemäni pienemmän mallin pariin.

Käsityöt ovat tulleet kirjoittamisen tilalle, joka on taustalla. Joinain aamuina huomaan ajattelevani tekeillä olevaa kirjaani.

 

 

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

4 vastausta artikkeliin “Sisäänpäin”

 1. Introversio ja ekstraversio on ulottuvuus ja ihmisen paikka siellä vaihtelee. Kyllä minä olen ollut tuntevinani sinussa syvyyttä joka useimmiten liittyy introversioon. Sopeutuminen elämäntilanteisiin vaatii joustavuutta ja uusien taitojen kehittelyä ja kokeilua.

  Minä tässä harjoittele iPadin kautta kommentointia, näkyy sujuvan. Jaksamista sinulle sen lonkkasi kanssa.

  Tykkää

  1. Onkin mukavampi ajatella niin, että se on ulottuvuus eikä ominaisuus ja erityisesti se, että paikka vaihtelee. Sanat saavat aivan uuden merkityksen. Syvällisemmän – kiitos kun oikaisit.

   IPadilla voi ihan hyvin tehdä samoja asioita kuin tietokoneella. Minäkin ensin arastelin kirjoittaa blogiin tällä, mutta nyt jo sujuvasti sitäkin harrastan. Ei tule tietsikkaa avattua lainkaan niin usein, kun on iPad. Onko sinulla sellainen kokemus? Kirjoitetun tekstin korjaaminen erinomaisen helppoa ja vaivatonta korjattavaan kohtaan ilmestyvän suurennuslasin avulla.

   Vähän jäntskättää: Huomisaamuna klo 7 menen tekonivelsairaalaan ja leikkaus on heti siinä aamulla.

   Tykkää

   1. Onnea sairaalareissuun, kai jäät sinne muutamaksi päiväksi.

    Huomasin että iPad kommentit vei energian kysymykseen että onnistuuko kommentointi ja identiteetin tarkistus WP kautta kun se ei muistanut tunnusta ja salasanaa. Aina kun tekee eka kerran, tulee tällaista. Nyt omalla koneella voi antaa ajatusten juosta.
    i pad on nyt tilassa että en saa latautumaan vaikka on varmasti oikea johto, pitää kai käydä näyttämässä liikkeessä kun se on alle vuoden vanha. Onko sulle käynyt koskaan noin?

    Tykkää

 2. On tämä aina latautunut. Sairaalassa olin tiistaista perjantaihin. Kai kotona kuntoutuminen on kuitenkin tehokasta, kun muistaa harjoitteet tehdä. Yksin en pärjäisi. Onneksi sisko pääsi hoitamaan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s