Toisen kerran seiskalla

valse-tristeOikein ihanalle vuosikurssille päädyin luokalle jäännin kautta. En kuitenkaan koskaan lakannut ikävöimästä entisiä kavereita. Osa jäi keskikouluun, tässä jäin minä. Onneksi olemme viime vuosina jälleen löytäneet toisemme.

↑(päiväkirja 5.9.63)

VIIB+nimetKatsoessani tätä uuden seiskaluokkani kuvaa olen edelleenkin iloinen ajasta, jonka heidän kanssaan vietin.  Niin monta rakasta kaveria tässäkin luokassa oli. VII B 1963-64

IYL:n opettajat olivat vuonna 1963 nämä.opet63

Ylhäällä artikkelikuvassa IYL:n maineikas pesäpallojoukkue, joka voitti  Suomen koulujen mestaruuden jonain vuonna. Sain tänään sähköpostiviestin  Epolta (4. oikealta), hän kertoo, kuinka asian laita oikeasti oli.  Kiitos Epo, että sain luvan julkaista viestisi. Se tuo arvokkaan lisän muisteluihini.

Terve Pirjo.

Mieltäni lämmittää se, että koulun tytöt pitivät meitä pesäpallon koulujen mestarina. Kun katselen kädessäni HOPEISTA mitalia vuodelta 1962 minua hävettää suoritus Vimpelissä. Valmistautuminen kyseiseen otteluun ei mennyt oikein putkeen, mutta ilta ja yö Äänekoskella olivat hauskoja!!!!!!!!!!!

Miltei sama joukkue voitti sitten seuraavana vuonna pesäpallon nuorten SM-kullan ja koulu sai siitä hiukan positiivista mainetta. 
IYL voitti sitten 70-luvun alussa koulujen mestaruuden ja kävin onnittelemassa Saksasen Penaa. Aistin hänen tyytyväisyyden. Vanhat oli unohdettu.
terv. epo
Tästä tuli mieleeni, että tytöt eivät päässeet mukaan Vimpelin bussiin. Ehkä tulos olisi ollut toisenlainen, jos olisimme olleet kannustamassa suosikkejamme.

luokkaretki64_valvojatKeväällä 1963 luokkamme teki retken johonkin. En tiedä, mihin, mutta tässä on muutama kuva tuolta retkeltä. Mukana oli kaksi opea valvojina.

 

luokkaretki64_nuotiollaTaisi olla lämmin päivä, kun ollaan uikkareissa.

luokkaretki64_kalliollaReiskan kanssa kalliolla radiota kuuntelemassa.

Tietoa kirjoittajasta

pikeaarnio

Sähköposti: pike.aarnio@gmail.com

7 vastausta artikkeliin “Toisen kerran seiskalla”

 1. Tuolla luokkakuvassa on ihana Täni, johon olin 6.luokan syyspuolen kovasti pihkassa. Tunsin hänen äitinsä Imatran Valtion Puhelimesta ja hän mielellään puhui Jarmosta.
  Miksi sulla oli noita retkiä koko ajan kun minulla ei? En muista kuin 5.luokan lopussa retken Turkuun. Silloin eka kerran ohitin Helsingin junalla ja kaikki muut tunsivat Linnanmäen paitsi minä.
  Antti serkku on aina vaan tyylikäs näissä luokkakuvissa.

  Tykkää

  1. Hauska kuulla, että Täni oli sun ihanteesi. Oli varmaan monen muunkin. Erittäin mukava poika. Hänhän on myös seuratalolla otetussa rivitanssikuvassa vasemmalla ja pesäpallojoukkue kuvassa.
   Retkiä oli koko ajan, se on totta ja erilaisilla kokoonpanoilla. Mekin teimme viidennellä luokalla retken Turkuun (!) – siitä en kirjoittanut, kun niitä oli muutenkin niin paljon. Minulla on sellainen mielikuva, että menimme bussilla.
   Antti-serkkusi on tosi upea joka kuvassa!

   Tykkää

 2. Tänään olen kirjoittanut puhtaaksi kirjeitäni marras-joulukuulta 1965. Yhdessä kerron äidille, että lähetin kortin Toivo Armas Putkoselle, rehtorille! Alkaa kuulemma ”Hi teacher”, muuta en paljastanut.

  Samat olivat tuntemukseni tuplaamisesta: sinne menivät ne rakkaat ystävät ja minä vain jäin tänne. Mutta kun katson tuota luokkakuvaa, teen ihan saman havainnon kuin sinä. Paljonhan niitä vielä jäi ja ehkä joku uusikin tuli. Hienoa aikaa joka tapauksessa.

  Valokuvasi kertovat taas omalla hellyttävällä tavallaan tarinaamme. Hyvin on meillä, entisillä suorilla, kun on päiväkirjoja, kirjeitä ja valokuvia tallessa. Entäs nykynuoret, joilla useimmilla ei ole mitään näistä – mistä sitten kaivavat unohtuneita asioita, kun pilvipalvelut sun muut ehtivät vielä moneen kertaan muuttua.

  Tykkää

  1. No. Pitihän sitä Topille kirje lähettää, minusta se oli hieno ele.
   Sanos muuta, harvalla tämän ajan nuorella on varmaankaan sellaisia tietopankkeja kuin meillä omissa käsin kirjoitetuissa päiväkirjoissamme ja valokuvatkaan eivät ole kadonneet kuten digitaaliset tulevat tekemään.
   Minusta tuo Epon kommentti on mukava ja aiheellinen tähän kohtaan.
   Hyvä, että sinäkin jatkat projektiasi. Oletkohan jo laittanut blogiisi -käynpä vilkaisemassa.

   Tykkää

 3. Tuosta luokkakuvastanne huomaan ihmeekseni, että Täni jatkoikin vielä lukiossa, vaikka muistelinkin että hän lopetti kokonaan koulussamme VI luokan jälkeen (niin muistan kerrotun myös koulun vuosikertomuksessa, mutta muuttiko hän sitten mieltään vai muistanko väärin tuon VII luokan huonon terveyteni takia). Kuudennellahan aika lailla pelleilimme Tänin kanssa, mutta eroa keskikouluun oli se, että meitä kahta poikaa ei tuona lukuvuotena kertaakaan moitittu, silloin moitittiin tyttöluokassa eräitä tyttöjä muutamia kertoja !).

  Tuon oppikoululaisten pesäpallon mestaruusottelun kakkossijan muistan toki varsin, liiankin hyvin, sillä erehdyin lainaamaan hienot, kesällä 1960 ostetut yleisurheilun kengurunnahkapiikkarini keskikoulun luokkatoverilleni (hän oli kai myös melkoinen ihailijani, häneltä mm. sain I luokan kevätpuolella ”neron” nimityksen, 11-vuotiaana !) Salosen Matille noihin pesäpallo-otteluihinsa. Niissä hän sitten murjoi ne pahasti pilalle milloin missäkin säässä pelatuissa otteluissa ja osin kai myös siksi, että oli melko kömpelönpuoleinen juoksija ja liikkuja, ei kovinkaan kaksinen yleisurheilussa. Koskaan hän ei edes pyytänyt anteeksi piikkarieni pilaamista, ei. (Olin liian kaverillinen ne lainatessani, se jäi ikäväksi muistoksi.)

  Tykkää

 4. Hei ihmiset! Jos joku vielä käy tätä sivua kurkkaamassa olis pieni pyyntö. Nimittäin opettajien kuva 1963 kiinnostaa. Kuka mahtaa olla kolmas oikealta? Oli suomen maikka ja lähti inttiin kesken kaiken. Ja sitten neljäs oikealta , oisko ollut ussan maikka?Kuka tietää???

  Kristiina

  Tykkää

  1. Hei Kristiina! En kyllä muista nimiä näille, joita kysyt – tarkoittanet ylimmäistä miesten riviä.. Toivotaan, että joku muu tunnistaa.
   Pirjo

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s